Załącznik opublikowano: 2017-04-12
Sprawa znak: 141.2711.13.2017
Nr wewnętrzny pisma: 141.2711.13.2017/1
Kraków, dn. 12.04.2017r.
PYTANIA I ODPOWIEDZI DO OGŁOSZENIA
Dotyczy: Ogłoszenia o udzielanym zamówieniu na usługi społeczne i inne szczególne usługi w trybie procedury ogłoszenia o udzielanym zamówieniu na podstawie art. 138g ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. 2015 poz. 2164 z późn. zm.) (ustawa Pzp) w związku z art. 138o ust. 2-4 ustawy Pzp oraz na podstawie przepisów ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny (t. j. Dz. U. 2016 poz. 380 z późn. zm.) na: „świadczenie usługi bufetowej i kawiarnianej dla uczestników Konferencji „35-lecie Komisji Bioetycznej Uniwersytetu Jagiellońskiego" w terminie: 12 maja 2017 organizowanej przez Klinikę Chirurgii Serca, Naczyń i Transplantologii UJ CM w ramach KNOW - Zadanie nr 1 Dofinansowanie organizacji konferencji naukowych.
Uniwersytet Jagielloński – Collegium Medicum w Krakowie informuje, iż w przedmiotowym postępowaniu wpłynęły zapytania, na które Zamawiający udziela odpowiedzi:
Pytanie 1
Czy mogą Państwo podać ilość porcji poszczególnych dań gorących oraz dodatków podczas obiadu, czy należy przyjąć, że każdego dania i dodatku ma być przygotowane na 230 osób?
Odpowiedź 1
Lunch - krem z brokułów 230 porcji, dania główne do wyboru 3 rodzaje, po 2 szt/os, po 7 dag/os, dodatki (kasza, ryż, ziemniaki) - 230 porcji łącznie, 10 dag/os, sugeruję proporcje ziemniaki 50%, kasza i ryż po 25%.
Pytanie 2
Czy możliwe jest dodanie gramatury deseru podczas obiadu oraz gramatura łączna na osobę bufetu sałatkowego?
Odpowiedź 2
Bufet sałatkowy 10 dag/os, deser - 1 porcja/os.
Pytanie 3
Prosimy o wyjaśnienie dania o nazwie „zraziki z zielonego pieprzu” – czy są to zraziki z mięsa wołowego w sosie zielonego pieprzu ?
Odpowiedź 3
Zraziki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu.
Jednocześnie Zamawiający informuje, iż powyższe pytania i odpowiedzi stanowią integralną część Ogłoszenia, niemniej nie zachodzi konieczność przedłużenia terminów składania i otwarcia ofert.